Tuesday, September 15, 2009

Puding Kastard Jagung Berkoktel



Bahan utk Puding:
1 cawan tepung kastard
1 1/2 cawan jagung manis(dalam tin)
3/4 cawan gula pasir
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair

Bahan Tambahan:
1 cawan buah campuran dalam tin

Cara-cara:
1. Letak buah-buahan campuran ke dalam loyang atau bekas acuan kecil2, ketepikan.
2. Campurkan kesemua bahan utk puding kedalam periuk/casserol dan kacau mesra.
3. Kemudian letak di atas api yang perlahan dan kacau terus-menerus hingga adunan pekat dan berkilat.
4. Angkat dan tuangkan kedalam loyang kesukaan atau bekas acuan berisi buah-buahan campuran tadi.
5. Tunggu sehingga sejuk dan kemudian masukkan dalam peti ais. Sedap dimakan bila sejuk.

2 comments:

Anonymous said...

em..
leh cuba try ni
:D

Atie Yusup said...

cuba jgn tak cuba

Related Posts with Thumbnails