Monday, June 28, 2010

NaNNy 911

Engkorang pernah dgr x pasal tajuk citer ni... sebelum ni aku ade gak ngok kejap2 pasal citer didik anak ni, tapi x amik port sgt sebab x tahu time bila die tayang kat tv, so kalau terpicit la remote ade lak citer ni aku layannnnnzzz... tadi kul 8.30 mlm aku picit remote tukar channel ntv7 ngok2 tajuk citer NaNNy 911, ha dalam hati best citer ni sebab biase nya ari senin citer kat tv lain membosankan....

syok ngok citer pasal didik anak2 yang nakal2 ni, mlm ni aku ngok episod ROCK FAMILY... Karen ngan MAtt ade 2 org anak DYLAN n NATALIE... aku ngok mmg lasak, sepahkan mainan di semua tempat x kira la ruang tamu ke, bilik tido smpi la kat dapur.... huuuu asyik bergaduh je la 2 beradik, yg x syok nye dh 4 thn Karen ngan MAtt x tido satu bilik... wakawahakwa 18SX...

banyak jugak perkara yang dipelajari diantara pasangan ni... tentang si suami (Matt)... dia seorg yg tidak tegas, harap kat bini die je uruskan anak2, ikut sgt kehendak, x pandai buat keputusan dan x bekerjasama uruskan rumahtangga.... tentang si isteri (KAren).. dia seorg yg susah nak kerjasama, terlampau manjakan anak2, biarkan anak2 pukul & maki diri sendiri dan abaikan diri sendiri (x make up & dress up)... perkara2 inilah yg menyebabkan rumahtangga diaorg ni huru hara... aku yg menengokkan pun poning...

so bila DeBorah Carroll group dr NAnny 911 datang die lihat kehidupan seharian sepanjang ari pertama... masuk ari ke 2 DeBoraH ni wat strategi... mula2 ajar cara simpan mainan yang bersepah lepas tu die bw semua berbincang supaya hormat antara satu sama lain.... Ari KE 3 & 4, Deborah ajar anak2 die tido asing dr mak n bapak die... huhuhuhu yg ni makan masa 2 hari disebabkan ragam ngan tangisan yang berlanjutan smpi pagi.... SO hari kelima, terus je ade perubahan dalam satu family... Last sekali diaorg ni celebrate aniversary yg ke 10...

twiittt; mcm2 perangai manusia kan, so ape yang penting KERJASAMA....

6 comments:

Dee said...

wah menariklah citer ni..nti akak nk tgklah..

Drama Mama said...

i tengok jugak nanny 911 ni. tapi semalam lupa nak tengok. memang bagus cita ni...banyak kita boleh belajar from it kan. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

mariaariffbaby.com said...

kita belum penah tgk..
harus la p tgk gak

Atie Yusup said...
This comment has been removed by the author.
Atie Yusup said...

Dee, citer ni mmg menarik, jom joint...

maria, bagus citer ni leh kite amik pembelajaran mana yg patut ek... huhuh

Atie Yusup said...

Drama Mama, ha sy pun lupa nak ngok x pe la tggu mggu depan lak ye

Related Posts with Thumbnails