Tuesday, May 11, 2010

GeNAp 30 Hari

Syukur alhamdulillah, genap 30 hari pada 10hb Mei, 2010... So far tak de masalah pada Wafaa Hidayah, die seorang anak yg cool (cewah!!!!) bangun utk menyusu ataupun ehemehem la kan... Berkat azam untuk anak kedua, aku kuatkan semangat nak bagi sepenuh susu badan, pada awal kelahiran aku campur gak ngan susu Annum tapi HIDaYAh tak mahu sampai terjeluek la die... So itu tanda positif bahkan aku bersemangat WAJA ambil inisetif utk memperbanyakkan susu aku... Antaranya makan lobak putih, sayur hijau, minum susu ANNum LAcTA dan aku kerap bagi penyusuan pada HIDAyah....
Asal 2 jam je aku kejut, tapi kekdg die terlebih tido smpi 3-4 jam pun ade, apa lagi bila bengkak aku pam la, Ohhhhh ye, kali aku terpaksa gak membeli pam elektrik MOtHer Care harga nya AMBOI RM496.00.... tak pe HUBBY bayar, wakakakahahahah.... TQ HUBBY....
Cuma skrg ni risau time keje nanti tp aku mula bersedia utk simpan susu dlm pertengahan bulan mei, wpun dlm peti ais dh ade tu cuma stok utk ajar HIdayah time2 tertentu supaya dia akan membiasakan diri time aku keje nanti....
twittt;
1. aku mencari buku PA & MA thn lepas yg ade gmbr DOc simpan susu smpi kena beli peti ais khas utk simpan susu.... AMBOI....
2. gmbr kat atas amik dr geng blog, malas nak amik gmbr.... tp lebih kurang la tu aku pun simpan kat tmpt dadih

2 comments:

iEfa said...

alaaa unitee lupeee laa wish beday to u kt wafaa hidayahhhh alaaa....esok2...hiskkkk cemner luper ni....

Atie Yusup said...

adui lupa ek sebelah umah je tau!!!! dh la selalu tinjau apa la mama fifah ni....

Related Posts with Thumbnails