Thursday, April 22, 2010

Wafaa Hidayah

Syukur alhamdulillah, dapat bertemu kembali setelah mengharungi cabaran dan dugaan melahirkan anak ku yang ke 2, sedikit mengenai coretan detik cemas cewahhhhhhh.... 08 April, 2010 aku terus ke Hospital Putrajaya sebab kandungan dah melebihkan tarikh yang sepatutnya 01hb April, 2010... So setelah diperiksa 3cm pembukaan jalan utk kelahiran tapi aku patah hati sebab kes aku ditolak ke Hospital Kajang memandangkan Hospital Putrajaya & Serdang PENUH!!!!!......
Aku macam tak de mood dan tak berdaya nak melawan ngan doc wpun dah buat tempahan awal ngan HOSpital Putrajaya, aku terus je g HOSpital KAJAng, smpi sane Aku mmg sedih tapi aku pendamkan memandangkan aku tak nak STRESS & membebankan MY HUBBY.... Entah kali ke berapa la VE kat aku dibuat.... Sampai masa 10hb April, 2010 aku diminta masuk ke BILIK BERSALIN, aduyai sodih nyer la hai, apatah lagi My HUBBY tak leh nak masuk, lagi la AKU SEDIH.... Dah la senang je kena buli ngan DOC India tu smpi skrg ni aku ingat muka die.....
Akhirnya, wpun dh buka 8cm aku diminta sign borang utk operation sbb WAfAA HiDayah dah mula makan najis & air ketuban, so dlm perjalanan nak g bilik bedah aku menjerit sekuat hati memandangkan baby dh nak kuar.... JAm 10.46 Malam WAFAA HIDAYAH selamat dilahirkan dengan berat 3.6 kg, tapi kena masuk NICU utk DOC bagi antibiotik....






Alhamdulillah, kalini susu badan banyak membantu, kalau masa WAFAA HUMAIRAA susu badan tak banyak ni sampai menitik time aku nak tukar baju.... Aku rasa WaFAA HiDAYAH ni mmg suka nombor 10 la, huhuhuhuhuu..... Tali pusat nyer pun jatuh hari yg ke 10..... Waaaaaa ade ongggggg....

2 comments:

iEfa said...

wah2 dh update blog ni...bleh ler cukjur jambul..muahhahahahah :P

tomey2 nyer hidayah ni...nape tk bukak mate ni....tdooo jek yehhh :D

Atie Yusup said...

kuikuikui, persidangan bersama keluarga mertua blom mendapat keputusan muktamad... tggu ya!

Related Posts with Thumbnails