Friday, April 2, 2010

Pengalaman Over DuE...

Mengandung kali pertama memang mendebarkan wpun gembira & excited, pengalaman pertama semasa mengandungkan WAFAA HUMAIRAA....

1. Morning Sickness sehingga nak bersalin
2. Memilih makanan, asal yang tak sedap je, dlm masa 15 minit akan terkuar balik
3. Tak boleh bau minyak masak ngan bawang, asal bau je lari
4. Kuat merajuk
5. Suka minyak wangi
6. Malas nak g sebarang aktiviti
7. Suka shopping

Aku sepatutnya bersalin 17hb Jun, 2008 tetapi WafAA waktu tu tak nak kuar dari perut aku, kuikuikui... So aku kena masuk hospital 23hb Jun, 2008... Pengalaman kat hospital apabila terlebih due...
1. 23hb Jun, 2010 (Isnin)
- Daftar dlm pkl 2.00 petang dan doc pakar sibuk checking aku
- Doc minta aku admit wad sampai la mlm doc checking aku
2. 24hb Jun, 2010 (Selasa)
- Bosan aku duduk kat hospital bila jumpa geng mengandung semuanya menceritakan
masalah masing-masing, buat aku gerun je sebab aku first time nak bersalin
- Doc pakar masukkan ubat waktu pagi so bila checking tgh baru buka 1 cm
- Petang lak masukkan lagi SEBIJIK ha ko mlm aku tak leh tido, gesa bersalin tu lain mcm
rasanya.
3. 25hb Jun, 2010 (Rabu)
- 7.15 pagi doc pakar checking lagi alahai baru buka 5 cm dari mlm aku sakit 5 cm je buka nya
- Doc pecahkan air ketuban (yang aku tak leh terima DOC LELAKI, adui segan lak aku)
- Doc masukkan ubat lain lak (ubat nak buang air besar)
- pkl 8.00 pagi nurse dh tggu aku sbb nak hantar ke DEWAN BERSALIN
- smpi kat dewan bedah pkl 8.15 pg
- dlm dewan bersalin mcm2 la dibuat nyer, suruh tukar baju, masukkan ubat lagi
- setelah berjam2 lamanya dengan kesabaran HUBBY menunggu aku lahir la
wAFAA HUMAIRAA jam 5.15 petang.
- Wafaa kena vakum sebab aku dah tak larat nak meneran, asal teran je aku tertido sbb ubat
penahan sakitnya kuat sangat.

Alhamdulillah, now Wafaa dh nak masuk 2 tahun..... ha ni menunggu adik nyer lak maklum la dah terlebih 2 hari.... so smbg lak nanti

2 comments:

iEfa said...

moge2 overdue jek ler...tkyah nk vacum2 laie..mintak2 ler jln wafa ritu ade laie tuk adik nyer...siannn ingt wafa ritu luke2 paler...uhuuhuhuhu

g naek turun tanga laa kak kt opis tuh...pehtuh duk cangkung cam nk berak tuh byk2 kalik..cangkung bgn cangkung bgn....cangkung tuh kire ler dlm 10 saat bgn...cangkung laie...


cepaaaattttttt laaaaa...untieee tk sabaaa niiii....nyum nyum.....{{{mintak2 sye sok pon tk ler susah eh ..huhuhuhu}}}

Atie Yusup said...

dh wat mcm2 ni cangkung ngan berjalan... pagi ni dh ade tande sikit kuar lendir ngan darah... sakit tu sikit je

Related Posts with Thumbnails